full screen background image

Doar 5 drumuri județene mai sunt blocate de zăpadă

Secția Drumuri Naționale Botoșani a transmis, în această dimineață, că pe TOATE DRUMURILE NAȚIONALE din județul Botoșani SE CIRCULĂ FĂRĂ RESTRICȚII DE TONAJ.
Echipele de intervenție ale Direcției Județene de Drumuri și Poduri au reușit să redea circulației majoritatea drumurilor județene afectate de episodul de ninsoare și viscol puternic și se intervine acolo unde se mai înregistrează probleme.
În cursul nopții au fost deblocate următoarele sectoare de drum:
– DJ291B: Șendriceni – Lozna – Dersca – Mihăileni
– DJ294: sectoarele Gulioaia – Strahotin și Mihălășeni – DN24C
– DJ294D: Murguța – Dobârceni.
Circulația este închisă pe cinci sectoare de drum județean, pentru care s-au deschis rute alternative
Potrivit informațiilor furnizate de către Direcția Județenă de Drumuri și Poduri Botoșani, sunt în continuare ÎNCHISE CIRCULAȚIEI RUTIERE următoarele drumuri județene.
1. DJ 207N Cristești – DN 28B;
2. DJ 282H Rediu – lim. jud. Iași;
3. DJ 291D Loturi Enescu – Cristinești – Oroftiana – Baranca – Bajura;
4. DJ 291K Lozna – Cândești – Talpa;
5. DJ 293 Mileanca – Puțureni.
Pe DJ207N, Cristești – DN28B se intervine pentru degajarea căii de rulare, iar imediat ce acest sector este degajat utilajul se mută pe sectorul DJ282H, Rediu (Răuseni) – limită de județ.
De asemenea, se lucrează pe DJ291D, Loturi Enescu – Suharău – Bajura, pe DJ291K; Lozna – Călinești – Talpa și pe DJ 293 Mileanca – Puțureni.
De asemenea, pe sectoarele pe care se circulă pe un singur fir se acționează pentru lărgirea căii de rulare.
Pentru a reda circulației rutiere și drumurile județene închise, prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă a dispus ca utilajele Secției Naționale de Drumuri Botoșani să intervină, alături de cele ale DJDP Botoșani, pe cele cinci tronsoane de drumuri județene înzăpezite pentru a fi redate traficului in cursul zilei de astăzi.

comments

comments