full screen background image

Case noi pentru 24 de copii ai statului, în Pomârla

S-a pus lacătul pe Centrul de Plasament «Dumbrava minunată» din Pomârla.

Vechile centre de plasament se închid, rând pe rând, iar beneficiarii sunt mutați în clădiri noi, moderne, mai călduroase și mai apropiate de mediul familial. Două astfel de case familial au fost construite la Pomârla, pentru 24 de copii, dintre care 10 cu nevoi educaționale speciale, lipsiți temporar de îngrijirea părintească.

Investițiile au fost realizate de Fundația Hope and Homes for Children se ridică la peste 500.000 de euro.

Robert Ion, director HHC:

La ceremonia de inaugurare au fost prezenți Doina – Elena FEDEROVICI – Președinte al Consiliului Județean Botoșani, Dorin BIRTA – Vicepreședinte al Consiliului Județean Botoșani, Marcel – Stelică BEJENARIU – Secretar al județului Botoșani și Președinte al Comisiei pentru Protecția Copilului, Doina NACU – MANOLE – Director Executiv Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani, Alexandru – Valentin COLBU – Director Executiv Adjunct în cadrul aceleiași instituții, Robert ION – Director de Fundraising & Comunicare Hope and Homes for Children România.

Doina Elena Federovici, președintele CJ Botoșani:

Închiderea Centrului de Plasament «Dumbrava minunată» din Pomârla, care funcționa în condiții vechi și improprii, a început în anul 2018. S-a realizat în parteneriat cu Consiliul Județean, care a pus la dispoziție terenul, și cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani .

Dorin Birta, vicepreședintele CJ Botoșani:

Fiecare casă are un living foarte spațios, bucătărie, 4 dormitoare, spălătorie, 2 băi și 2 grupuri sanitare, dar și o curte generoasă.

Parteneriatul dintre Hope and Homes for Children și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani a început în anul 2009, odată cu planurile de închidere a două instituții de tip vechi: Centrul de Plasament ”Sfântul Spiridon”, care găzduia 100 de copii și tineri cu nevoi speciale cu vârste între 2 și 18 ani, închis în 2013 și Centrul de Plasament ”Elena Doamna”, cu 35 de copii tipici, cu vârste cuprinse între 10 și 25 de ani, închis în 2015. În același timp, în toți anii de parteneriat, specialiștii Hope and Homes for Children s-au implicat în susținerea copiilor vulnerabili și reformarea sistemului de protecție la nivel local prin programele de formare a profesioniștilor din sistemul de protecție, prevenire a separării copilului de familie și integrare socio-profesională.

Doina Nacu Manole, Director Executiv DGASPC Botoșani:

Anual, pentru aproximativ 70 de copii din județul Botoșani se instituie măsură de protecție provizorie într-o unitate de tip rezidențial sau într-o familie substitut.

Din 1998 și până în prezent, Fundația HHC a contribuit la închiderea a 65 de centre de plasament, a dezvoltat 121 de case familiale, cu peste 7.000 de copii scoși din orfelinate și 1.800 reintegrați în familia naturală sau extinsă. În Botoșani este prezentă din anul 2009.

CASELE NOI CONSTRUITE DE HHC:

VECHIUL CENTRU DE PLASAMENT:

Vă recomandăm să citiți și:

Centrală fotovoltaică în orașul la Bucecea

comments

comments