full screen background image

Saloane animate la Spitalul de Infecțioase Iași

Rezervele și saloanele în care sunt îngrijiți copiii internați cu afecțiuni din spectrul infecto-contagios au căpătat o pată de culoare. Se întâmplă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, acolo unde starea de spirit este foarte importantă, mai ales pentru cei care se află în suferință – cu atât mai mult cu cât discutăm de micii pacienți.

Am animat pereții cu personaje pentru un ambient plăcut, cu elemente din natură pentru că știm cât de mult le place celor mici să se bucure de aerul curat și să interacționeze cu necuvântătoarele. În echipe, personalul medical și auxiliar din fiecare secție, în care am început amenajarea, s-a îngrijit ca fiecare personaj să aibă rol în poveste, s-au implicat ca de fiecare dată în tot ceea reprezintă grija față de pacient indiferent de vârstă. Am completat nota de de veselie cu așternuturi colorate pentru a-i ajuta pe cei mici să se simtă într-un mediu cât mai plăcut”, spun reprezentanții unității medicale.

Inițiativa cadrelor medicale a prins deja contur în trei din cele şase secții ale spitalului în care există paturi destinate copiilor și însoțitorilor acestora.

Scopul nostru este de a extinde veselia în toate secțiile, cei mici împreună cu mămicile să lase grija suferinței în mâinile noastre, iar mediul în care sunt nevoiți să urmeze tratamentul să fie o sursă de optimism și bună dispoziție. Boala nu este motiv de veselie, însă tratamentul nostru depășește granițele științei, regulilor și protocoalelor, atunci când este vorba de empatie, alinare și grijă pentru fiecare pacient în parte”, afirmă dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iași.

Vă recomandăm să citiți și:

Clădirile importante din Iaşi nu vor mai fi iluminate după miezul nopţii

Primii pași pentru Centura Podu Iloaiei, Iași

comments

comments