full screen background image

Pas important pentru Institutul Inimii de la Iași

Spitalul Viitorului sau Institutul Inimii. Aşa este numit deja Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară Iași, care a primit autorizaţia de construire din partea Primăriei comunei Miroslava şi a cărei construcţie urmează să înceapă în curând.

Iniţiatorul proiectului, care a fost demarat în urmă cu aproximativ 15 ani, prof univ dr Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare, a menţionat că viitoarea unitate medicală va avea 27 de secţii şi compartimente, din care şapte vor fi în premieră pentru România.

Îmi exprim satisfacţia că acest proiect îşi urmează cursul firesc. Practic, prin emiterea acestei autorizaţii s-a dat startul următoarei etape, adică cea a licitaţiei pentru realizarea proiectului tehnic şi a lucrărilor. Consiliul Judeţean lucrează deja la caietul de sarcini, iar anul viitor am putea ajunge în faza de adjudecare a licitaţiei. Comparativ cu celelalte proiecte din ţară, acest lucru ne plasează destul de în faţă. Chiar dacă noi am pornit mai târziu decât ceilalţi aplicanţi, graţie echipelor de la Primăria Comunei Miroslava şi Consiliul Judeţean, lucrurile au mers mai repede decât în alte zone ale ţării. Acest lucru a fost observat şi de domnul ministru al Sănătăţii, care s-a convins că este un proiect necesar. Totodată, ministrul Fondurilor Europene ne-a asigurat că acest proiect este pe drumul cel bun”, a declarat prof univ dr Grigore Tinică.

Vă recomandăm să citiți și:

Clădirile importante din Iaşi nu vor mai fi iluminate după miezul nopţii

Primii pași pentru Centura Podu Iloaiei, Iași

comments

comments