full screen background image

Heliportul va fi finalizat în acest an

Heliportul, atât de necesar  elicopterelor care intervin pentru preluarea cazurilor medicale de maximă urgenţă, se construiește în baza unui proiect implementat de Inspectoratul General de Aviaţie  din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Unul dintre cele mai importante proiecte ale Consiliului Județean Botoșani se concretizează, treptat, cu fiecare etapă a lucrărilor demarate în această vară.

Lucrările la zidul pe care vor fi montate panourile sonice sunt urmate de cablarea sistemului de ghidaj și lucrările la structura platformei, astfel ca în acest an proiectul să fie finalizat.

Heliportul este vital pentru ca elicopterul SMURD, care transportă bolnavi în stare gravă la clinicile de specialitate din țară, să poată ateriza în condiții de siguranță, inclusiv noaptea.

Heliportul este un proiect din 2018

Obiectivul de investiții, demarat în anul 2018, se ridică la o valoare de 1,4 milioane de lei, este parte a unui proiect transfrontalier România – Republica Moldova, cu finanțare europeană.

Acesta vizează realizarea a șapte heliporturi, trei în România (Botoșani, Iași și Galați) și patru în Republica Moldova (Chișinău – două și câte unul la Bălți și Cahul).

Vă recomandăm să citiți și:

CJ și Spitalul Județean au recuperat banii cheltuiți în pandemie

comments

comments