full screen background image

S-a scris o pagină în istoria medicinei ieșene

La Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași a avut loc inaugurarea oficială a Laboratorului de Radiochirurgie Stereotectică de tip Leksell Gamma Knife. Este cel mai ambițios proiect în domeniul neurochirurgiei.

Astăzi laboratorul de Radiochirurgie Stereotactică de tip Leksell Gamma Knife Iași este o realitate. Astfel, Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași este conectat la neurochirurgia europeană și mondială.

Bisturiul virtual, care nu lasă rană externă

50 de iradieri Leksell Gama Knife au fost făcute în doar trei săptămâni la spitalul din Iași „Nicolae Oblu”, prin această procedură nouă fiind salvate tot atâtea persoane din întreaga țară care sufereau de diverse probleme la creier.

Am reușit să revoluționăm sistemul medical ieșean în domeniul neurochirurgiei. Medicina viitorului este accesibilă acum în Iași. Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași este conectat la neurochirurgia europeană și mondială. Am reușit ca în toți acești ani să formez o echipă performantă de specialiști, bine pregătiți gata oricând să salveze vieți. (…) Vorbim despre un bisturiul virtual care nu lasă rană externă. Leksell Gamma Knife furnizează o doză foarte precisă de radiații anumitor tumori și leziuni, protejând țesuturile normale ale creierului. Fasciculele de raze gamma foarte focalizate sunt ghidate cu precizie chirurgicală, fără bisturiu”, spune conf. univ. dr. Lucian Eva, manager al Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Vă recomandăm să citiți și:

Medicina din Modova, performanțe și neîmpliniri

VIDEO | Refugiat din Ucraina, internat cu o afecțiune gravă la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași

comments

comments