full screen background image

70.000 de lei strânşi la “Simfonii de toamnă”

Clubul ROTARY SUCEAVA-BUCOVINA a organizat joi, 8 Septembrie 2022, cea de-a IX-a ediţie a proiectului SIMFONII DE TOAMNĂ.

Sucevenii s-au bucurat de o seara de toamna în compania artiştilor de la FILARMONICA NAŢIONALĂ ”Serghei LUNCHEVICI” din CHIŞINĂU – dirijor Mihail Agafiţa, CAPELA CORALA ”DOINA” – dirijor Ilona Stepan şi CORPUL DE DANS al Filarmonicii.

Au evoluat in concert soliştii: Tatiana Costiuc (soprană), Dumitru Mitu (tenor), Viorica Agafita (vioara), Martina Meola (pian), Marin Gheras (nai),
Eugen Negruta (acordeon). Artiştii au intrepretat arii celebre de muzică clasică.

În prima parte a concertului a evoluat pe scena soprana Ana Cebotari, acompaniată de Orchestra Mundicolor.

Publicul a dăruit din nou împreună cu Rotary speranță si încredere!

Componenta umanitara a proiectului a vizat anul acesta EDUCAŢIA şi SĂNĂTATEA.

În acest sens, apelul la a susține aceste doua cauze a făcut ca sucevenii să doneze 70.000 de lei.

Cu aceste fonduri donate de suceveni la SIMFONII DE TOAMNA, Rotary Club Suceava-Bucovina va oferi burse elevilor din mediul rural al județului, elevi cu rezultate excepționale la învățătură, pentru a putea studia la licee prestigioase din municipiul Suceava.

O altă parte din fondurile strânse se va duce către susținerea persoanelor cu dizabilități psihice din județ care, pe langa ergoterapie şi psihoterapie, au şi alte nevoi primare unde Rotary Club Suceava-Bucovina va interveni.

“Mulțumim, Suceava! Ne uităm în urmă şi ne aducem aminte cu drag şi emoție de prima ediție, cea din 2012. Anul acesta a fost ediția cu numărul 9 care a fost primită de un număr impresionant de suceveni. Nu ne-am așteptat să avem un public de aproximativ 8.000 de persoane. Impresionant! Sperăm să lăsăm în urmă o amintire plăcută şi bucuria unei seri de toamna elegantă şi de calitate.”, au transmis reprezentanţii Rotary Club Suceava-Bucovina.

“Organizarea evenimentului a fost posibilă datorită partenerilor care s-au alăturat şi anul acesta, proiectul fiind susţinut de companii importante din mediul de afaceri local, de autoritaţile locale si judeţene şi mass-media.”, au mai spus organizatorii evenimentului.

 

comments

comments