full screen background image

Premierul Ciucă, la Spitalul Județean Suceava

Premierul NICOLAE CIUCĂ a vizitat, joi, Centrul Medical de Radioterapie din incinta Spitalului Județean Suceava, realizat în parteneriat public-privat.

Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean, GHEORGHE FLUTUR, a prezentat proiectele pentru realizarea pavilioanelor de oncologie, pediatrie și boli infecțioase, pregătite pentru a fi depuse spre finanțare din PNRR.

Referindu-se la investiția oncologică, NICOLAE CIUCĂ a declarat că este foarte importantă pentru întreaga comunitate.

 

 

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că remanierea este atributul prim-ministrului, însă vor exista discuţii cu liderii coaliţiei şi dacă sau când va fi cazul unei remanieri, atunci va acţiona în acest sens.

 

 

Şeful Executivului nu a spus dacă este mulţumit sau nu de activitatea ministrului Energiei Virgil Popescu, dar a adăugat că această analiză o va face la sediul Guvernului.

„Sigur există atât părţi bune, cât şi părţi mai puţin bune la fiecare dintre noi şi atunci când se va atinge acel nivel în care să se impună o decizie, vă rog să aveţi certitudinea că nu voi ezita niciun moment să iau măsuri în consecinţă”, a mai spus Ciucă.

Legile Justiţiei şi Legile Educaţiei sunt obiectivele principale ale viitoarei sesiuni parlamentare, a declarat, miercuri, la Suceava, prim-ministrul Nicolae Ciucă.

El a precizat că săptămâna viitoare va avea o întâlnire cu grupurile parlamentare pentru a discuta agenda viitoarei sesiuni.

“Sunt obiective foarte importante pe care noi le avem în vedere, pentru că a fost o serie întreagă de reglementări pe care le-am aprobat la Guvern şi au fost transmise Parlamentului o serie de ordonanţe de urgenţă care au reprezentat jaloane şi ţinte pentru îndeplinirea PNRR. Din discuţiile şi agrearea cu reprezentaţii Comisiei Europene, practic, ele se consideră finalizate din momentul în care sunt adoptate şi de către Parlament. Ca atare, obiectivul nostru principal îl reprezintă ca aceste ordonanţe de urgenţă să fie aprobate de Parlament şi să avem certitudinea coerenţei atragerii banilor din PNRR, precum şi pachetele de legi foarte importate pe care noi le-am asumat în coaliţie, şi anume, Legile Justiţiei şi Legile Educaţiei”, a afirmat premierul.

România a primit o primă tranşă din ajutorul acordat de Uniunea Europeană pentru decontarea cheltuielilor efectuate cu cazarea şi masa refugiaţilor din Ucraina, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

“Prima sumă de bani de la Uniunea Europeană a ajuns în ţară. Este vorba de 39,1 milioane de euro. Banii respectivi sunt gestionaţi de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Coordonarea întregii activităţi de rambursare a banilor cheltuiţi la nivelul autorităţilor locale pentru ceea ce înseamnă gestionarea refugiaţilor în România se face prin DSU”, a afirmat Ciucă.

Prim-ministrul a subliniat că, până în prezent, România a primit peste două milioane de refugiaţi ucraineni, dintre care aproximativ 85.000 au decis să rămână pe teritoriul ţării noastre.

“Avem deja peste două milioane de cetăţeni ucraineni care au intrat în ţara noastră. Avem 84.000-85.000 care au decis să rămână pe teritoriul naţional. Aproximativ jumătate, 38.000, sunt copii. Aproximativ acelaşi număr sunt femei, iar 6.000 – bărbaţi. Este clar că pe măsură ce fondurile vin de la UE, ele vor acoperi sumele cheltuite de la bugetul de stat, iar de la Guvern, pe baza cererilor venite de la autorităţile locale, banii merg în sprijinul autorităţilor”, a adăugat Ciucă.

Citește și: https://vivafm.ro/2022/08/23/premierul-ciuca-vine-miercuri-in-suceava/

 

comments

comments