full screen background image

Iodura de potasiu, în farmaciile din Neamț

Medicamentul iodură de potasiu – 65 miligrame comprimate va fi distribuit, în scop preventiv, prin intermediul farmaciilor comunitare din județul Neamț.

Acest medicament este utilizat în scopul de a realiza blocarea eficace a absorbţiei radioactive și trebuie să fie administrat cât mai curând posibil după expunerea la radiaţii.

Iodura de potasiu se administrează numai în cazuri de accidente nucleare, doar si când se anunţă de către autoritatea competentă, prin intermediul radioului sau televiziunii.

Medicii avettizează să nu luați iodură de potasiu pe cont propriu, deoarece poate provoca afecțiuni ale glandei tiroide.

Populaţia-ţintă pentru administrarea iodului este reprezentată cu vârsta sub 40 ani, deoarece peste această vârstă nu s-a înregistrat creşterea riscului de cancer tiroidian după expunerea la iod radioactiv.

Medicul de familie eliberează, ca măsură strict preventivă, prescripţia medicală pentru ridicarea din farmacie a medicamentului, dacă pacientul este eligibil.

Persoanele care nu au medic de familie se pot prezenta la orice cabinet de medic de familie şi completează, în vederea obţinerii prescripţiei, declaraţia pe propria răspundere.

Pentru minori, medicul de familie eliberează reprezentantului legal al acestuia prescripţia medicală pe numele pacientului.

După eliberarea prescripţiei medicale, medicamentul poate fi ridicat gratuit din farmacie.

Sursa foto: Fireflyphoto | Dreamstime.com

Vă recomandăm să citiți și:

Ziua Drapelului Național în Piatra Neamț

Zilele Municipiului Piatra Neamț. Programul manifestărilor

comments

comments