full screen background image

BAC 2022: Nouă ieșeni cu media 10

Luni, 27 iunie,  Ministerul Educației a publicat rezultatele obținute de către elevii care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2022.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași, la nivelul județului Iași, rata cumulată de promovare este de 81,67%, în creștere față de sesiunea iunie-iulie 2021 și peste media națională. Acest procent de promovabilitate situează județul Iași pe locul II în ierarhia națională. Pentru promoția curentă, rata de promovare este 85,42% , iar pentru promoțiile anterioare – 34,07%.

Au promovat 4.032 de candidați, dintr-un total de 4.937 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 3.909 de candidați provin din promoția curentă, iar 123 de candidați din promoțiile anterioare.

Nouă candidați au obținut media 10 (8 din această sesiune și 1 din sesiunea specială destinată elevilor olimpici), județul Iași plasându-se în acest clasament pe poziția a III-a pe țară. Elevii care au obținut media maximă, în acest an, provin de la Colegiul Național Iași, Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași și Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani.

Elevii nemulțumiți de note pot depune contestație în decursul acestei zile. Rezultatele finale vor fi anunțate vineri, 1 iulie.

Vă recomandăm să citiți și:

Elev eliminat de la BAC pentru fraudă

Aproape 5.000 de suceveni s-au înscris la Bac

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza