full screen background image

Expoziție: Scrisori semnate de Mihai Eminescu

Cu prilejul Zilelor „Mihai Eminescu”, publicul se poate bucura de un proiect expozițional inedit. În premieră, la Casa Muzeelor din Iași, în sala „Mihai Eminescu”, are loc expoziția Al tău, Mihai Eminescu.

Expoziția Al tău, Mihai Eminescu. Scrisori originale

Expoziția Al tău, Mihai Eminescu. Scrisori originale

Expoziția Al tău, Mihai Eminescu aduce în fața publicului o carte de vizită și două scrisori originale semnate de Mihai Eminescu, una din vremea în care se afla internat în sanatoriul doctorului Obersteiner, Döbling, din Viena, cealaltă trimisă din Iași. Destinatarul epistolelor datate 12/24 ianuarie 1884, respectiv 20 octombrie 1884, este bunul lui prieten, prozatorul bucovinean Alexandru Chibici-Revneanu, căruia Eminescu i se adresează cu „Iubite Chibici” și „Dragă Chibici”. Pe lângă starea de sănătate precară de care se plânge în ambele scrisori, poetul amintește, într-una dintre ele, și de ceasornicul său, primit de la tatăl Gheorghe Eminovici, parte a expoziției permanente a Muzeului Literaturii Române.

Expoziția Al tău, Mihai Eminescu este organizată de Muzeul Național al Literaturii Române Iași în parteneriat cu Serviciul Județean Iași al Arhivelor Naționale. Aceasta va putea fi vizitată de marți până duminică, în intervalul orar 10:00-17:00, până la data de 6 iulie.

Sursa foto: ct100.ro

Vă recomandăm să citiți și:

Zilele „Mihai Eminescu”. Evenimente culturale

Artiști români pentru artiști ucraineni. Spectacol caritabil la Teatrul “Mihai Eminescu” din Botoșani

comments

comments