full screen background image

Subiecte la evaluare transmise ilegal pe Whatsapp, la o şcoală din Gura Humorului

Un cadru didactic de la Școala Gimnazială “Teodor Balan” Gura Humorului a transmis ilegal, marți dimineață, subiectele probei la limba română pe un grup whatsapp de părinți.

Incidentul a fost semnalat de Centrul Național de Politici pentru Evaluarea în Educație, din subordinea Ministerului Educației.

Ministrul Educaţiei, SORIN CÎMPEANU, a declarat că “asemenea abateri de la normă nu pot fi tolerate”, adăugând că subiectele de examen, până devin publice, constituite secret de serviciu.

“Cei care şi-au încălcat angajamentul de confidenţialitate în care este prevăzut faptul că aceste subiecte, până devin publice, constituite secret de serviciu vor suporta consecinţele legii. Inspectoratul Şcolar Suceava derulează cercetare disciplinară, dar au fost anunţate şi organele specializate ale statului român. Dorim să asigurăm examene corecte, echitabile pentru toată lumea şi în acest sens nu putem tolera astfel de abateri de la normă”, a spus Câmpeanu.

Cercetările în acest caz sunt continuate de Inspectoratul Școlar Suceava. în colaborare cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2022/06/14/6-dintre-elevi-au-absentat-la-evaluarea-nationala/

comments

comments