full screen background image

Zilele FIESC 2022

Vineri, 25 martie 2022, în Amfiteatrul „Dimitrie Leonida” al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, s-au desfășurat Zilele Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, manifestare organizată la inițiativa domnului prodecan conf. dr. Aurelian Rotaru, la care au fost invitați membri ai conducerii USV, reprezentanți ai unor mari firme din zonă, cadre didactice, studenți doctoranzi și cercetători din universitate.

În cadrul manifestării, care a durat peste 6 ore, au fost prezentate centrele și laboratoarele de cercetare ale facultății, proiectele de cercetare dezvoltate în ultima perioadă alături de parteneri, preocupările și direcțiile de studiu ale grupelor de cercetare, rezultatele cercetării, infrastructura de cercetare. Totodată, au fost inițiate discuții cu reprezentanți ai firmelor Assist Software Suceava, ElectroAlfa Botoșani, EON – Delgaz Grid, Alten, Endava, Econfaire, MIND Software, MASPEX Romania și Leviatan, în perspectiva unor colaborări ulterioare pe direcții de cercetare specifice sau pentru îmbunătățirea proceselor educaționale la nivelul programelor de studii de licență, masterat și doctorat.

Manifestarea se înscrie într-o serie de activități dedicate susținerii tinerilor cu preocupări în domeniul științific și ingineresc, capabili de performanță, ce vor fi organizate în următoarele luni în USV, și a pus în valoare potențialul unor mari colective de cercetare ale USV, care aduc prestigiu și recunoaștere școlii inginerești sucevene.

Zilele FIESC au continuat sâmbătă, cu o întâlnire a Clubului Quantum – cerc studențesc organizat de conf. dr. ing. George Mahalu, cu o secțiune literară. Axat pe reuniuni, dezbateri, prezentări, cu scopul dezvoltării culturii de masă științifice și literare, Clubul Quantum a avut ca invitați pe doamna Gina Puică de la Departamentul de limba și literatura română și științele comunicării din USV, coordonatoarea Cenaclului transfrontalier Mașina cu poeți, Constantin Horbovanu, coordonatorul Clubului de Inițiativă Literară (CIL) și medicul stomatolog Doru Mihai Mateiciuc, în calitate de poet, care a lansat un volum propriu de poezii.

 

comments

comments