full screen background image

Turiștii străini au cheltuit în România 2,58 miliarde lei în primul semestru

litoralulromanesc     Hotelurile și pensiunile din România au cazat în primul semestru 975.400 de turiști străini, care au cheltuit 2,58 miliarde de lei, 54% din această sumă reprezentând costuri de cazare, informează Institutul Național de Statistică.

În medie, turiștii nerezidenți sosiți în România au cheltuit 2.650 de lei de persoană. 49,8% şi-au organizat sejurul prin agenţii de turism iar 28% şi l-au organizat singuri.

”Afacerile, participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de circa 60% dintre turiştii străini în România în prima jumătate a anului, cheltuielile acestora cumulând 65,1% din total”, se arată într-un comunicat  al INS.

Călătoriile în scop particular, care includ vacanțele, cumpărăturile, participarea la evenimente, vizitarea unor persoane, tratamentul medical, tranzitul și alte activități, au fost alese de 40,7% dintre turiști, din acestea, călătoriile pentru vacanțe reprezentând 60,2%.

Din totalul cheltuielor pentru afaceri, 54,1% reprezintă cazarea. Cheltuielile în restaurante și baruri au avut o pondere de 16,8%, iar cele pentru cumpărături de 12,2%.

În trimestrul al doilea, unităţile de cazare au primit 619.500 de turişti nerezidenţi, ale căror cheltuieli s-au ridicat la 1,53 miliarde lei în total.

comments

comments