full screen background image

OSF – USV Hackaton 2019 – aplicații mobile pentru îmbunătățirea vieții comunității sucevene și susținerea inițiativelor sociale

OSF Global Services, în parteneriat cu Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi Grupul de iniţiativă – Fundaţia Comunitară Bucovina, a organizat pe 13 Decembrie 2019 premierea câştigătorilor concursului OSF – USV Hackathon, ediţia a V-a. Din cele 10 echipe de studenţi ale Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, 3 au fost câștigătoare.

OSF – USV Hackathon este un eveniment în care tradiţia se împleteşte cu inovaţia, iar la ediția de anul trecut, concurenţii au realizat o platformă care să îmbunătăţească viaţa comunităţii şi să sprijine iniţiativele sociale. OSF Global Services a dat startul competiţiei prin prezentarea temei de concurs pe data de 9 decembrie, iar cele zece echipe înscrise în concurs, Flashback, Bugs Hunters, Winter is Coming, Republic of Kekistan,  Batbørek, WarCode, HLB, CLUNIX, Give HOPE şi Kingpins, au fost invitate să creeze soluţii digitale prin care să se promoveze cauze sociale, să se raporteze evenimente comunitare şi, deopotrivă, să ofere comunităţii opţiuni pentru a susţine cauze prin donaţii sau voluntariat. Miza importantă a acestui concurs este că aplicaţia câştigătoare va fi administrată de către Grupul de iniţiativă al Fundaţiei Comunitare Bucovina.

Ionuț Hrincescu este parte din echipa ”Flashback”, cea care a obținut locul III în cadrul OSF – USV Hackathon. Ionuț ne-a dat detalii despre aplicația pe care echipa sa a dezvoltat-o și cum poate fi aceasta utilă pentru comunitate.

Ascultați interviul mai jos!

 

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza