full screen background image

KinetoFamily – un nou centru de recuperare medicală în Suceava

Centrul de recuperare medicală KinetoFamily și-a deschis porțile luna trecută!

Ce este reabilitarea (recuperarea) medicală?

Recuperarea (reabilitarea) me­dicală denumită şi “medi­cina a treia” pentru a sublinia legătura şi continuitatea indi­so­lubilă cu medicina profilac­tică şi terapeutică, este cea mai nouă formă de asistenţă medicală, apărută şi dezvol­tată după cel de-Al 2-lea Război Mondial. Deşi în toată lumea au apărul centre medicale specializate în asistenţa de recuperare, deşi în multe ţări există o specialitate medicală cu această denumire (inclusiv în România), se spune totuşi că recuperarea medicală aparţine tuturor specialităţilor medicale în măsura în care patologia acestora determină deficit funcţional şi handicap de mai mare sau mai mică importanţă.
Din punct de vedere practic, disputa a fost deja rezolvată, asistenţa de recuperare a unui mare număr de pacienţi fiind preluată de serviciile de recuperare medicală şi fizioterapie.
Dar de fapt, ce este recupe­rarea (reabilitarea) medicală şi ce aduce nou în gândirea medicală?
Prin recuperare se inţelege lărgirea cadrului asistenţei medicale acordate pacientului prin includerea, de către me­dic, în planul terapeutic şi a perioadei de convalescenţă, neglijată în trecut.
Obiectivul terapeutic, care era centrat pe vindecarea leziunii şi restaurarea anato­mică a organului sau seg­mentului lezat, se comple­tează astăzi cu preocuparea pentru restaurarea funcţiei, pe care natura nu o acordă spon­tan în cadrul unei conva­lescenţe pasive.
Recuperarea cunoaşte două etape: unul precoce, care începe odată cu debutul bolii, în care, pe lângă tratamentul clasic, medica­mentos, chirurgical, ortopedic etc., se introduce, ca adjuvant, metodologia fizicală şi etapa de recuperare medicală (sau recuperare funcţională) pro­priu-zisă, în care terapia fizi­cală trece pe primul plan. La sfârşitul acesteia, pacientul se va putea întoarce la activitatea anterioară apreciindu-se că este recuperat din punct de vedere funcţional sau va necesita o readaptare socio­profesională care presupune orientarea lui spre o nouă activitate sau profesie.

Alexandra Pavăl, manager în cadrul centrului de recuperare medicală, KinetoFamily: ”Echipa noastră de specialiști a ales să vină în ajutorul dumneavoastră din pasiune și dorința de a vedea pe toata lumea cu zâmbetul pe buze și fără durere. Vrem să oferim servicii de cea mai bună calitate și din acest motiv studiem mereu, participăm la cursuri pentru a vă oferi cele mai bune soluții în recuperare și folosim aparatură de ultimă generație. În cadrul centrului fiecare pacient este tratat individual, fizioterapeutul ocupându-se exclusiv de dumneavoastră. Credem că în acest fel vă veți simți tratați asa cum meritați, veți fi ascultați și vă veți simți în largul dumneavoastră, ca într-o mică familie.”

Ascultați interviul din cadrul matinalului Viva FM, mai jos!

comments

comments