full screen background image

Un om de afaceri din Botoşani construiește un metru de drum european

Omul de afaceri Dumitru Bălan, proprietarul companiei Microbuzul SRL Botoşani, a anunțat că va face investiție pe un teren proprietate personală, aflat în apropierea drumului național Botoșani – Târgu Frumos, cel mai important tronson de drum național din județ.

El va construi un metru de drum european lângă dezastrul Botoșani – Târgu Frumos, pentru a atrage atenția autorităților asupra necesității investiției în modernizarea acestei artere care leagă judeţul Botoşani de restul țării.

“Există un singur drum european care face legătura cu Iaşiul, dar de la Târgu Frumos şi până la noi, la Botoşani, este un drum care cred că arăta mai bine în timpul celui de al doilea Război Mondial. E un drum foarte prost, noi nu avem legătură pe linie economică şi pe linie de infrastructură cu restul ţării. De la noi la Târgu Frumos sunt cam 77 – 78 de km. De asemenea, dacă se pune problema să ne racordăm cu Vestul, la fel, legătura este un drum naţional care este de la Suceava şi merge spre Bistriţa. Din acest motiv suntem şi într-un stadiu atât de slab de dezvoltare. Noi suntem cu acelaşi drum, de 30 de ani mergem pe drumul lui Ceauşescu”, a spus Bălan.

Investiția este estimată la mai puțin de 1.000 de euro și se va derula pe o perioadă de 2-3 luni, apreciază omul de afaceri.

comments

comments