full screen background image

Flutur a anunţat la Graz că vrea deschiderea unui spital pentru copii în Suceava

O delegaţie a Consiliului Județean Suceava se află, în aceste zile, într-o vizită oficială în landul Steiermark (Stiria) din Austria.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, la Graz, că dorește să deschidă la Suceava un Spital pentru Copii cu maternitatea integrată.

De asemenea, ar vrea să reabiliteze, la Solca, o secție pentru un spital pentru boli de plămâni.

Planurile au venit ca urmare a discuțiilor cu reprezentanții celei mai mari clinici din Graz, medicii austrieci fiind foarte avansați în domenii precum chirurgie, cardiologie și neurochirurgie.

Flutur şi primarii din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului doresc să realizeze înfrățirea localităţilor lor cu cele austriece, în vederea îmbunătățirii calității serviciilor turistice oferite, dar și pentru realizarea unui amplu schimb de experiență, atât pentru întreținerea și gestionarea parcurilor naționale și a pârtiilor de schi, cât și pentru promovarea turismului montan și religios.

”Cele peste 15.000 de locuri de cazare din pensiunile din jurul Sucevei, alături de locurile extraordinare de vizitat din Bucovina, mănăstirile, parcurile naționale, ne obligă să găsim o strategie de turism împreună cu Graz-ul, pentru că și orașul austriac este o zonă impresionantă ca și turism”, a mai declarat Flutur.

comments

comments