full screen background image

17 decembrie – Cadouri

Se-apropie venirea Moșului și, vrând-nevrând, ne gândim la cadouri. Pentru cei dragi, de mai aproape sau de mai departe, pentru cei care nu au, dar și pentru cei care au.

Spuneam ziele trecute despre faptul că cei mici sunt mult mai ușor de mulțumit, chiar dacă se-ntâmplă ca investiția în cadoul ce poate aduce bucuria sinceră pe fețele lor, să se lase cu o ușurare substanțială a greutății portofelului părinților.

Ați observat însă cât de greu e în cazul adulților? Cât de greu îi putem mulțumi pe unii dintre ei? Pentru că vârsta le-a rafinat atât de mult așteptările, încât ele au trecut din planul material… în cel imaterial. Își doresc lucruri pe care nu le poți ambala, pe care nu le poți achiziționa de niciunde: sănătate, liniște, fericire, iubire. Mă gândeam că cei care exprimă aceste dorințe, atunci când îi întrebi ce să le aducă Moșul – fie că o fac mai în glumă, mai în serios – chiar simt lipsa lor mai mult decât alții. Și deși aparent e doar un răspuns standard, din moment ce ți l-a dat tocmai ție, e semn că și-ar dori ca Moșul să se priceapă și la magie. Să facă o vrajă și să fie darnic cu ei în acestă privință. Iar tu ești cel care-l poți ajuta să facă magia posibilă.

Grea misiune, aceasta cu a împlini dorințe mai puțin materiale!… Și la propriu și la figurat. Pentru că, dacă-ți pasă de dorințele celuilalt, apasă pe umerii tăi mai greu decât sacul plin de jucării al Moșului.

Și-ncepi să cauți soluții… Doar că nici ele nu sunt atât de la îndemână. Soluțiile sunt, de fapt, la cel care a exprimat dorința. Sănătatea vine dintr-un stil de viață în echilibru, liniștea vine din punerea în balanță a celor ce ți se întâmplă cu aceeași grijă de a găsi echilibrul, iar fericirea… e nevoie să mai spun? Tot din echilibru!

Ia uite că, pe final, am găsit soluția! Celor ce-și doresc “imateriale”, oferiți-le o balanță! Materială sau imaterială. Depinde de simțul umorului fiecăruia…

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza