full screen background image

Doi mari campioni ai luptelor din România, Ștefan Rusu și Gheorghe Berceanu, și-au lansat autobiografiile la Putna

Sâmbătă, 15 decembrie, la Primăria Putna, doi dintre marii campioni ai luptelor greco-romane din România, Ștefan Rusu și Gheorghe Berceanu, multipli medaliați olimpici, mondiali și europeni, și-au autobiografiile.

Într-o prezență selectă, cu foști luptători de mare valoare ai României, cu actuali antrenori ai luptelor din România, cu iubitori ai sportului, cu oficialități locale, întreaga acțiune a fost un spectacol total, cei doi supercampioni fiind niște oratori de excepție, așa cum au fost și pe saltea ca sportivi.

Acțiunea a fost organizată de oficialitățile din Putna, în frunte cu primarul George Coroamă, viceprimarul Cristian Aanei și inimosul Tudor Plamadă, susținuți și de Berbec Marian, director tehnic în cadrul Federației Române de Lupte.

Alături de Gheorghe Berceanu și Ștefan Rusu au fost și alți multipli medaliați olimpici, mondiali și europeni: Nicu Gingă, Ilie Matei, Petre Dicu și Simion Popescu.

Tuturor li s-a oferit câte o diplomă de onoare din partea Primăriei Putna, ca recunoaștere a extraordinarelor performanțele pe care le-au avut.

Cei doi maeștri au rememorat câteva crâmpeie din activitatea lor de sportivi, relatările celor doi smulgând zâmbete, aplauze și lacrimi de nostalgie.

În final toată lumea a obținut cărți ale celor doi mari sportivi care au împărțit și autografe din toată inima.

Și ceilalți mari sportivi prezenți au fost asaltați pentru autografe și fotografii. toți cei prezenți la această activitate plecând apoi către Sala Sporturilor din Putna. unde “Cupa României” la lupte era în plină desfășurare.

Colegul nostru Manuel Costache a realizat două interviuri cu marii campioni ai luptelor din România.

Gheorghe Berceanu:

Ştefan Rusu:

comments

comments