full screen background image

Rezultate excelente pentru arcaşii rădăuţeni pregătiţi de antrenoarea Ioana Trufin

În cadrul emisiunii sportive de la Viva Fm Rădăuți a fost invitată Ioana Trufin, antrenoare de tir cu arcul la CSȘ RĂDĂUȚI.

Încă de la început, invitata emisiunii și-a lăudat elevii, amintind rezultatele deosebite pe care aceștia le-au obținut anul acesta.

Sportivii de la CSȘ RĂDĂUȚI au avut un an de excepție, cu rezultate foarte bune.

Astfel, la Campionatul Național de la Aninoasa din 20-23 septembrie, sportivii rădăuţeni au obținut locurile 1 la seniori cu echipa, prin Buzilă Tudor (alături de sportivi de la CSM Suceava) la masculin, și tot primul loc și la feminin, prin Amaistroaie Mădălina și Fecioru Ilinca.

La concursul individual, la senioare, Amaiestroaie Mădălina a ocupat locul 2, iar Fecioru Ilinca locul 3.

Concursul pe echipe a adus alte medalii: locul doi la echipe mixte seniori (Amaistroaie M.+Buzilă T.), locul trei la echipe senioare (Forray Alexandra, Siminiuc Denisa, Balustrade Anda), locul 1 la echipe junioare (Forray A,Siminiuc D,Halus A.) și locul 3 la echipe juniori (Sbiera Cosmin, Popescu Sebastian, Popescu Alexandru).

Trebuie avut in vedere că acest concurs a fost destinat categoriilor de seniori și juniori 1, distanța fiind cea maximă de 70 metri, toți sportvii rădăuţeni fiind de vârstă mai mică: cadeți, juniori 2, chiar și de la categoria copii.

Sportivii rădăuţeni Buzilă Tudor, Amaiestroaie Mădălina și Fecioru Ilinca au fost selecționați la lotul național al României, fiind catalogați ca mari speranțe ale tirului cu arcul românesc, ei concurînd la seniori, deși sunt mai mici că vârstă.

Anul acesta, CSȘ RĂDĂUȚI a organizat pe terenul Stadionului Municipal din Rădăuți Campionatul Național de tir cu arcul pentru copii, juniori 2 și cadeți, în perioada 21- 23 august, concurs la care arcașii rădăuţeni au luat numeroase medalii, concurs despre care postul nostru de radio a relatat la vremea respectivă.

Sezonul de outdoor s-a încheiat cu rezultate foarte bune pentru arcașii rădăuţeni, aceștia participând la un puternic turneu internațional în Polonia, la Zywiec, în perioada 5 – 7 octombrie, într-o companie cu mulți arcași titrați, Buzilă Tudor, Amaiestroaie Mădălina și Fecioru Ilinca confirmându-și valoarea și pe plan extern, fiind o certitudine la lotul național și pentru anul viitor.

Ioana Trufin este antrenor și la loturile naționale, ea fiind fostă sportivă de performanță, selecționată și la lotul național al României, anul trecut participând la Campionatul Național și ieșind vicecampioană națională.

Antrenoarea a împărtășit și câteva din tainele acestui sport: cine îl poate practica, de la ce vârstă, în ce constă echipamentul, cum se desfășoară un antrenament, cum sunt concursurile, care sunt recordurile acestui sport.

Tirul cu arcul este un sport cu tradiție și rezultate la Rădăuți și beneficiază de tot sprijinul directorului CSȘ RĂDĂUȚI, Stoica Viorel, relaţia cu Federația Română de Tir cu arcul fiind una excelentă.

Invitata emisiunii a ținut să mulțumească și soților Deneș, cei care au fost antrenorii ei, și cu care cooperează și în momentul de față.

În prezent, la Rădăuți se află în cantonament lotul național al României.

În curând, arcașii rădăuţeni vor intra în sală, pregătind sezonul de indoor.

comments

comments