full screen background image

569 de persoane selectate în vederea încadrării, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

AJOFM Suceava a organizat vineri, 19 octombrie, la Iulius Mall Suceava, parter, zona liftului panoramic, începând cu ora 10, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi.

Evenimentul a avut loc simultan și la sediile Punctelor de lucru din localitățile Fălticeni și Cîmpulung, precum și la casa Germană din Rădăuți.

Alături de oferte de locuri vacante pe plan local, persoanele interesate au putut consulta și solicita consiliere pentru a ocupa locuri vacante în străinătate, mediate prin rețeaua EURES a serviciilor publice din Europa.

Bursa a fost deschisă pentru toate persoanele interesate de un loc de muncă, indiferent de nivelul de educație și anul absolvirii studiilor.

Numărul angajatorilor participanţi la Bursa absolvenţilor a fost de 146, dintre care 70 la Suceava, 27 la Fălticeni, 16 la Rădăuţi şi 33 la Câmpulung Moldovenesc.

În total au fost oferite 1.108 de locuri de muncă – 763 la Suceava, 148 la Fălticeni, 104 la Rădăuţi şi 93 la Câmpulung Moldovenesc.

1.260 de persoane au participat la Bursa absolvenţilor – 612 la Suceava, 232 la Fălticeni, 284 la Rădăuţi şi 132 la Câmpulung Moldovenesc.

În vederea încadrării, au fost selectate 569 de persoane – 306 la Suceava, 97 la Fălticeni, 84 la Rădăuţi şi 82 la Câmpulung Moldovenesc.

Angajatorii au informat că 33 din absolvenţii au fost încadraţi pe loc.

Firmele care au declarat că au candidați ce întrunesc condițiile de angajare activează în domeniul industriei alimentare, restaurante, prelucrarea lemnului, activități de protecție și gardă, tipărire, fabricarea autovehiculelor, colectarea deșeurilor.

Angajatorii participanți la actuala ediție a bursei s-au declarat încrezători în reușita demersului de recrutare, cu excepția celor care activează în domeniul asigurărilor.

O participare inedită, în urma colaborării cu Penitenciarul Botoșani, a fost grupul de 14 persoane care urmează să se elibereze din detenție în perioada următoare.

Ei au susținut interviuri cu angajatori din domeniul construcțiilor și a prelucrării lemnului.

“Menţionăm că, după ce se vor finaliza interviurile angajatorilor cu persoanele selectate, la o lună de la închiderea bursei, vom publica rezultatele finale ale evenimentului”, a declarat Dănuț Burgheaua, Director executiv al AJOFM Suceava.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza