full screen background image

Urmărire prin Marginea pentru reţinerea unui localnic care conducea, fără permis, o maşină radiată din circulaţie

În cursul zilei de joi, la ora 15.40, în timp ce acționa pe DN 17A, din comuna Marginea, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a observat un autoturism al cărui conducător auto, la vederea echipajului de poliție a mărit viteza de deplasare.

S-a procedat la urmărirea acestuia, cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție în funcțiune, însă bărbatul de la volan și-a continuat deplasarea pe DN 2E și mai apoi pe strada Ștefan cel Mare din comuna Marginea.

A fost blocat în trafic după circa 2 km.

Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un bărbat, de 59 de ani, din comuna Marginea.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar numărul de înmatriculare nu figurează ca fiind atribuit nici unui vehicul, autoturismul fiind radiat din circulație din anul 2005, aspect recunoscut și de conducătorul auto.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Întrucât autoturismul nu era asigurat civil în caz de daune produse terților prin accidente de circulație și nu avea inspecție tehnică periodică (ITP) valabilă, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum total de 2.305 lei, luându-se și măsura complementară de reținere a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, fără drept de circulație.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza