full screen background image

Expoziţie cu obiecte create în cadrul proiectului „Artă și Artefacte”, la Muzeul de Istorie Suceava

Până pe 16 august, la Muzeul de Istorie din Suceava vor fi expuse publicului peste 300 de piese, reproduceri ale anumitor obiecte cucuteniene și grecești, create de cei 129 de copii participanți la activitățile Atelierului de arheologie experimentală ”Artă şi Artefacte”, ediția a III-a, desfășurat între 25 iunie – 13 iulie.

Lucrările realizate, respectiv vase, pandantive, statuete antropomorfe şi zoomorfe, sunt inspirate de artefactele cucuteniene păstrate în colecţiile de arheologie ale Muzeului Bucovinei, dar și de minunatele imagini ale artefactelor grecești prezentate participanților.

Expoziția, deschisă publicului din data de 31 iulie, în Sala Pedagogică a Muzeului de Istorie, va fi vernisată joi, 16 august,, ora 17, după care se va închide și se vor restitui participanților obiectele realizate în cadrul Atelierului de arheologie ”Artă și Artefacte” 2018.

“Copii, părinţi, bunici şi public interesat, vă aşteptăm, cu drag, să ne treceţi pragul şi să cunoaşteţi a treia noastră generaţie de “arheologi juniori” precum şi creaţiile lor. Cu această ocazie, organizatorii vor acorda tuturor participanţilor la Atelierele de arheologie experimentală, diplome de “arheolog junior”. Intrarea este liberă!”, transmit reprezentanţii muzeului.

Mai multe informaţii puteţi obţine la tel: 0230/216439, e-mail: contact@muzeulbucovinei.ro, www.muzeulbucovinei.ro.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza