full screen background image

Peste 145.000 de pasageri au tranzitat, în acest an, Aeroportul Suceava. “Suceava Air Show”, pe 4 august

La data de 20 iunie, Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava a înregistrat 145.105 pasageri care au tranzitat terminalul Plecări/Sosiri, 10.876 dintre aceştia fiind pasageri ucraineni, a anunțat președintele Consiliului Județean Suceva, Gheorghe Flutur.

“Estimăm că până la sfârșitul anului 2018 vom înregistra peste 300.000 de pasageri”, a spus Flutur.

La momentul actual, de pe Aeroportul Suceava, operează companiile TAROM și Wizz Air.

Compania TAROM operează zboruri zilnice spre București și a inclus, de la începutul lunii iunie, 4 zboruri suplimentare pe săptămână, în fiecare zi de marți, joi, vineri și duminică.

Compania Wizz Air operează zboruri zilnice spre Londra (Luton), 5 zboruri săptămânale spre Milano (Bergamo), 3 zboruri săptămânale spre Roma (Ciampino) și 2 curse directe spre Bologna.

De remarcat faptul că gradul de încărcare pentru fiecare din aceste curse este de peste 90%.

Pentru destinațiile de vacanță, operează 7 chartere pe săptămână, din 28 mai 2018 – Antalya (Corendon Airlines, 3 iunie – 16 septembrie, în fiecare zi de duminică; AirBucharest, 28 mai – 17 septembrie, în zilele de luni și vineri; AtlasGlobal, 1 iunie – 21 septembri, în fiecare zi de vineri), Bodrum (4 iunie – 17 septembrie, în fiecare zi de luni) şi Zakynthos (6 iunie – 25 septembrie, în fiecare zi de miercuri).

“Pasagerii care aleg zborurile charter de la Aeroportul Suceava vin din județele Vrancea, Bacău, Iași, Neamț, Mureș, Bistrița, Botoșani, Suceava. Preocuparea noastră este de a dezvolta Aeroportul, asigurarea condițiilor de siguranță şi confort, promovarea Aeroportului pentru deschiderea de noi rute interne şi externe”, a mai spus Gheorghe Flutur.

În plus, pentru promovarea Aeroportului Suceava și a județului Suceava,se organizează mitingul aerian “Suceava Air Show”, eveniment aflat la cea de a VII-a ediție și care atrage de la an la an tot mai mulți participanți, cu un program interesant și interactiv, devenit unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din țară.

Pentru ediția din acest an, este propusă data de 4 august, între orele 16-21, interval de timp în care nu operează zboruri regulate sau charter.

comments

comments