full screen background image

Serviciu de imagistică RMN în valoare de peste 1 milion de euro, la Spitalul Rădăuți

Începând de joi, 15 martie, la Spitalul Municipal ”Sfinții Doctori Cosma și Damian” din Rădăuți există un serviciu de imagistică RMN de 1,5 Tesla, în valoare de peste 1 milion de euro.

Aparatul RMN care a fost achiziționat este cel mai performant din județul Suceava, unul dintre cele mai performante aparate de imagistică în rezonanță magnetică din România, care va deservi toate secțiile spitalului. În țara noastră mai sunt doar trei sau patru aparate de acest fel.

La inaugurare au fost prezenți dr. Rodica Boca şi Roman Boca – manageri Dorna Medical, dr. Diana Apetrei, specialist în RMN, Nistor Tătar, primarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, viceprimar, Traian Andronachi, managerul unității spitalicești, personal medical.

Implementarea proiectului la Rădăuți a durat două luni și jumătate din momentul semnării contractului cu Siemens, firma producătoare din Germania. Dorna Medical are un program de investiții în aparate de rezonanță magnetică și în computere tomografe, ceea ce înseamnă imagistică de înaltă performanță.

La Rădăuți, din dorința managerului Spitalului Municipal, Traian Andronachi și a primarului Nistor Tătar, Dorna Medical a făcut o investiție de peste 1 milion de euro.

Luni, 19 martie, aparatul va face primele probe pe pacienții care au nevoie de astfel de investigații.

15 scanări vor fi gratuite, pentru cazuri sociale de pacienţi internaţi în spital.

Până acum la Spitalul din Rădăuți exista doar computer tomograf, ceea ce înseamnă că acum pacienții vor beneficia de servicii medicale de înaltă calitate și diagnostrice mult mai precise, util atât medicilor cât și pacienților.

 

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments