full screen background image

Vremea în minivacanța de 1 Decembrie: vânt puternic, ninsori la munte, ploi în restul țării

A început minivacanța de 1 Decembrie, însă veștile venite din partea meteorologilor nu sunt tocmai bune. La munte, în județele Hunedoara și Caraș Severin, vântul suflă cu 100 de kilometri la oră, iar zăpada viscolită reduce consistent vizibilitatea. Vânt, precipitații și polei se înregistrează în 8 județe din centrul și vestul țării.

Până în jurul orei 14.00 sunt în vigoare coduri galbene de vânt puternic în zonele montane din partea de vest și de sud a teritoriului, a transmis Oana Păduraru, meteorolog ANM, pentru TVR.

La altitudini mai mari de 1.700 – 1.800 de metri, vântul va bate cu peste 80-90 de km pe oră.

Rafalele vor depăși în zona montană 60-65 de km pe oră pe parcursul zilei de joi, până vineri dimineață. La altitudini mai mari vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, iar în restul zonei precipitațiile vor fi mixte și se va forma polei.

În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei, nord-vestul Munteniei și local în Transilvania va ploua. Cantitățile de apă vor depăși 15-20 de l pe metru pătrat, iar izolat 30 de litri pe metru pătrat. Pe spații restrânse se va semnala polei.

Până duminică va continua să ningă în zonele montane. În restul țării vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie. În zonele submontane sunt de așteptat precipitații mixte și depuneri de polei.

Vineri, în partea de sud, centru și est vor fi precipitații. Se mențin și intensificările vântului. Sâmbătă și duminică va fi o vreme închisă, cu precipitații în mare parte din țară.

ARTICOLE ASEMANATOARE

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza