full screen background image

Adăposturi secrete pentru câinii fără stăpân

Doroftei     De astăzi, Primăria municipiului Suceava va scoate în teren mai multe echipe de lucrători de la Serviciul  de ecarisaj şi Direcţia Domeniului Public, care vor intensifica acţiunile de strângere de pe străzi a maidanezilor.

Primarul Ion Lungu a recunoscut că, demarată înainte de Paşte, campania de populare a noului adăpost pentru cânii fără stăpân s-a derulat „în mod timid”, o cauză fiind şi existenţa a doar 3 persoane specializate pe această linie.

Pe de altă parte, viceprimarul Ovidiu Doroftei a ţinut să sublinieze că nu va face anunţa locurile în care se vor deplasa hingherii, astfel încât  sucevenii  să nu sară în ajutorul caninelor vagabonde. „Nu voi spune niciodată public unde se află aceste echipe, pentru a nu încuraja reacţiile adverse din partea celor care înţeleg greşit măsurile pe care le luăm noi”, a precizat adjunctul şefului executivului local.

Doroftei susţine că în timpul acţiunii desfăşurate în cartiere, mai multe persoane au pus în dificultate pe lucrătorii de la ecarisaj, fiind nevoie chiar de intervenţia poliţiştilor comunitari. „Am avut unele incidente şi am avut chiar nevoie de intervenţia Poliţie Locale, care va fi prezentă acolo unde va fi nevoie. Îi asigurăm pe cei care iubesc animalele, cât şi cei care nu le doresc pe  stradă, că vom continua demersurile, până vom eradica acest fenomen. Este mult mai bine ca iubitorii  de animale să vină la adăpost să le îngrijească, să le dea mâncare, să se ofere voluntari, şi a face ceva pentru a le asigura un trai mai bun. Toate acestea în adăpost şi nu şi nu pe stradă, pentru a nu fi puse alte persoane în pericol şi a nu se ajunge în situaţia în care am găsit câini otrăviţi printre blocuri ”, a spus viceprimarul Ovidiu Doroftei, adăugând că asemenea imagini nu sunt demne de Suceava anului 2013.

comments

comments




Leave a Reply

avatar