full screen background image

Primăria Suceava asigură finanţarea cabinetele medicale şi stomatologice şcolare

Autorităţile locale sucevene prelungesc contractul pentru asigurarea unor cheltuieli de personal aferente medicilor, medicilor dentişti şi asistenţilor medicali, cât şi a celor pentru medicamentele şi materialele sanitare din baremul de dotare a cabinetelor de medicină generală şi dentară din unităţile sanitare din învăţământ.
Acesta expiră pe 31 decembrie 2016, noul termen de valabilitate fiind stabilit pentru 30 aprilie 2017, în acest sens urmând a fi votată o hotărâre de Consiliul Local.

Compartimentul „Medicină şcolară” din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Suceava cuprinde 10 cabinete medicale şcolare şi unul studenţesc, precum şi 8 cabinete de medicină dentară.

Astfel, în cele două birouri specializate ale Compartimentului amintit, au 61 de posturi.

Din bugetul local al municipiului Suceava este asigurată finanţarea cheltuielilor de funcţionare, cum ar fi cele cu unele materiale sanitare, medicamente, întreţinerea aparaturii medicale dentare şi cu incinerarea deşeurilor.
Alte cheltuieli, respectiv cele cu salariile şi o parte din cheltuielile cu medicamentele şi materiale sanitare sunt în sarcina Ministerului Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică.

Contractul amintit este încheiat între DSP Suceava şi Consiliul Local, în baza contractelor de muncă ale personalului medical; listei materialelor sanitare şi medicamentelor necesare; autorizaţiilor de funcţionare ale cabinetelor; asigurării civile în domeniu pentru personalul medical, dar şi a centralizatorului cu cheltuielile de personal.

comments

comments




Leave a Reply

avatar