full screen background image

Premii pentru studenţii USV, la Salonul Naţional de Inventică

Complexul Romexpo a găzduit festivitatea de premiere a Salonului Naţional de Inventică şi Creativitate Ştiinţifică pentru Tineret, Ediţia a XIV-a, eveniment organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului.

În cadrul celor trei secţiuni au fost prezentate peste 40 de lucrări ale elevilor şi studenţilor din întreaga ţară.

La această competiţie, reprezentanţii Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, studenţi ai Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, au câştigat trei premii.

Astfel, reprezentaţii USV şi-au adjudecat premiul I la secţiunea Tehnologia informaţiei, cu un Sistem de securizare psiho-somatică (Eye guard), realizat de echipa Călin Ciufudean, Tatiana Brighidin şi Daniel Radu Jacotă.

La aceeaşi secţiune, echipa Dan Milici, Pavel Popescu, Dumitru Cernușcă şi Mihaela Poienar a obţinut premiul II, cu Sistemul complex de tip multisenzor pentru detectarea incendiilor.

Tot la Tehnologia informaţiei, în Suceava a fost adusă şi o menţiune pentru Sistemul automatizat de control al traficului rutier (safe-route), rezultat al muncii echipe formate de din Călin Ciufudean, Alexandru Teleagă şi Evelin Grigoriciuc.

comments

comments




Leave a Reply

avatar