full screen background image

Oprea a depus o cerere la Senat prin care solicită reluarea votului privind ridicarea imunității

Gabriel Oprea a depus o cerere adresată președintelui Senatul prin care solicită reluarea votului privind cererea procurorilor de ridicare a imunității parlamentare pentru a fi cercetat pentru ucidere din culpă în dosarul privind moartea polițistului Bogdan Gigină.

“Am depus astăzi cererea către Președintele Senatului. Nu a fost și nu este intenția mea să fug de Justiție. Însă ceea ce se întâmplă cu acest dosar nu este în regulă. Vreau dreptate pentru Bogdan Gigină, dar dosarul acesta nu pare a fi despre dreptate, ci despre răzbunări și răfuieli cu substrat politic” a scris, pe Facebook, fostul vicepremier alături de poza cu cererea depusă.

cer

Această solicitare vine în contextul în care joi au avut loc proteste în mai multe localități din țară împotriva deciziei Senatului de a îl proteja pe Gabriel Oprea. În protestul din fața Parlamentului, aproximativ 2000-3000 de persoane au luat parte și au manifestat împotriva votului de împiedicare a începerii urmării penale.

Această cerere are puține șanse de a fi pusă în aplicare la Senat deoarece reluarea votului se poate dispune doar în cazul în care în termen util se constantă un viciu de procedură în privința desfășurării votului.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza