full screen background image

CAS Suceava a efectuat zeci de controale la furnizorii de servicii medico-farmaceutice

Respectarea clauzelor contractuale de către furnizorii de servicii medico-farmaceutice face obiectul unei permanente activităţi de control, susţine Cristi Victor Bleortu, preşedintele director al Casei de Asigurări de Sănătate Suceava.

Conform acestuia, în primele 3 luni ale anului 2018, Serviciul „Control” al instituţiei a întreprins un total de 63 de verificări la furnizorii aflaţi sub contract cu CAS.

Controlorii au avut 25 de descinderi la medicii de familie; 9 la medicii de specialitate clinică şi 2 la furnizori de servicii medicale de specialitate paraclinică, respectiv în laboratoare, dar şi în unităţi de radiologie şi imagistica medicală.

Încă 15 acţiuni de control au vizat farmaciile; unul s-a făcut în spitale; 7 la furnizorii care derulează programe naţionale de sănătate şi alte 7 la furnizorii de servicii medicale stomatologice.

Nu în cele din urmă, inspectorii serviciului specializat al Casei de Asigurări de Sănătate Suceava au trecut pe la unul dintre furnizorii de servicii medicale de îngrijiri medicale la domiciliu.

„Nu s-au efectuat controale la persoanele fizice sau la persoanele juridice privind concediile medicale, deoarece nu au existat reclamaţii şi sesizări referitoare la nerespectarea prevederilor legale”, a precizat Bleortu.

comments

comments


TAG