full screen background image

Femeie de 77 de ani, din Suceava, înşelată cu 11.500 de lei, prin metoda “accidentul”

O femeie, de 77 de ani, din municipiul Suceava, a sesizat poliția, duminică dimineaţă, despre faptul că, în noaptea de 11/12 iunie, a fost înşelată de persoane necunoscute, cu suma de 11.500 de lei, prin metoda ”accidentul”.

Polițiștii au stabilit faptul că, în seara zilei de 11 iunie, după ora 23.00, victima a fost sunată de o persoană necunoscută, care s-a recomandat ca fiind avocat.

Acesta i-a pus că fiul ei a provocat un accident, cu maşina personală, în centrul localităţii, victima suferind leziuni grave, iar pentru a evita consecințele penale, fiul ei trebuie să achite suma de 15.000 de lei.

Astfel, în jurul orei 02.00, la locuința persoanei vătămată s-a prezentat un tânăr necunoscut, căreia victima i-a înmânat un plic cu suma de 11.500 de lei, în acest timp femeia discutând la telefon cu presupusul avocat.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, cercetările fiind continuate de polițiști, pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordate prin această metodă şi să nu dea curs cererilor de a vira bani în anumite conturi bancare, sau de a înmâna bani unor persoane necunoscute.

În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că sunteţi înşelaţi, apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!

comments

comments




Leave a Reply

avatar