full screen background image

Dosar penal pentru un bărbat din Cacica, care s-a răsturnat în Pîrteştii de Sus cu un motoscuter împrumutat, pe care îl conducea fără permis

Joi dimineaţă, în jurul orei 06.00, Poliția orașului Gura Humorului a fost sesizată, de spitalul din localitate, despre faptul că la unitatea medicală s-a prezentat un bărbat, de 39 de ani, din comuna Cacica, victima unui accident rutier comis în seara zilei de 1 iunie, pe DC 21, în localitatea Pîrteştii de Sus.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, miercuri, în jurul orei 21.00, în timp ce conducea motoscuterul, pe DC 21 Rodina, în interiorul localităţii Pîrteştii de Sus, fără cască de protecție, datorită neadaptării vitezei la condiţiile de drum şi a lipsei de experienţă în conducere, bărbatul a pierdut controlul asupra direcţiei de mers.

Astfel, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-un şanţ, după care a dus mopedul proprietarului vehiculului din aceiaşi localitate și s-a deplasat la domiciliu, fără să sesizeze poliția.

Ulterior, în jurul orei 04.30, victima a solicitat ambulanţa care l-a transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere, pentru nicio categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal față de bărbatul de 39 de ani, sub aspectul comiterii infracţiunilor de ”conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana care nu posedă permis de conducere” şi ”vătămare corporală din culpă”, iar față de proprietarul mopedului sub aspectul comiterii infracţiunii de ”încredinţarea unui autovehicul spre a fi condus pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments




Leave a Reply

avatar