full screen background image

Doi bărbaţi din Măneuți, prinşi la braconat, au fost împuşcaţi de paznicul unui lac

plasa monofilament     În cursul după-amiezii de miercuri, în jurul orei 16.15, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată, de spitalul din localitate, despre faptul că la unitatea medicală s-au prezentat doi bărbați din localitatea Măneuţi, comuna Frătăuții Vechi, care  prezentau plăgi prin împușcare cu alice.

Din primele cercetări efectuate de echipa operativă formată din poliţişti ai Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, Serviciul de Investigații Criminale, Poliția municipiului Rădăuți și Secția 4 Poliție Rurală Gălănești, a rezultat faptul că, miercuri, în jurul orei 15.00, un bărbat, de 49 de ani, din municipiul Rădăuţi, paznic de vânătoare, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a surprins în flagrant un tânăr, de 22 de ani, și un bărbat, de 43 de ani, ambii din comuna Frătăuţii Vechi, în timp ce comiteau acte de braconaj piscicol pe râul Suceava.

Cei doi foloseau plase monofilament, a căror deținere este interzisă.

În momentul în care cei doi bărbați au ajuns pe uscat, au abandonat peștele capturat și plasele monofilament, încercând să părăsească în grabă locul faptei, fără să se supună somațiilor paznicului de vânătoare.

În aceste condiții, paznicul de vânătoare a executat simultan cu somația verbală, două focuri de armă în plan vertical, cu arma de vânătoare deținută legal, însă cei doi nu s-au supus.

În scopul de a efectua o nouă somație, paznicul, în vârstă de 49 de ani, a trecut la urmărirea suspecților.

În deplasare, a alunecat pe un strat de gheață și, în cădere, arma s-a descărcat accidental, o parte din alice provocând rănirea celor doi bărbaţi, fără ca paznicul să realizeze acest fapt.

Cei doi au fost internaţi la Spitalul Judeţean Suceava, bărbatul de 43 de ani fiind diagnosticat cu “PLĂGI MULTIPLE PRIN ÎMPUŞCARE, TORACE POSTERIOR, BRAŢ STÂNG, ANTEBRAŢ STÂNG”, iar cel de 22 de ani cu “PLĂGI CONTUZE PRIN ÎMPUŞCARE, COT STÂNG ŞI UMĂR DREPT.”

Arma de vânătoare, plasa monofilament și peștele prins de cei doi braconieri au fost ridicate, pentru continuarea cercetărilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal, față de paznicul de vânătoare, pentru comiterea infracțiunilor de “uz de armă fără drept” și “vătămare corporală din culpă”.

Cu dosar penal s-au ales şi cei doi bărbați, pentru comiterea infracțiunilor de “producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament” și “pescuitul cu unelte și scule neautorizate”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments