full screen background image

Credite pentru agricultorii la care subvenţia pe suprafaţă va ajunge cu mare întârziere

bani romanesti noi     Beneficiarii schemei de plată unică pe suprafaţă, cât şi a celei redistributive, pot solicita adeverinţe de la Centrul Judeţean Suceava al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), în vederea contractării unui credit bancar.

Potrivit directorului executiv, Vasile Iacob Caciur, în această situaţie sunt fermierii care au trecut de controlul administrativ, însă nu pot primi sumele cuvenite, din cauză că sunt incluşi în eşantionul de control efectiv, respectiv cel efectuat la faţa locului, pe teren, iar din diferite motive, verificările din urmă încă nu au fost făcute.

Astfel, la solicitarea scrisă fermierului care în primăvară-vară a depus cererea aferentă campanie pe anul 2015, Centrul Judeţean Suceava al APIA eliberează o adeverinţă prim care se confirmă că până în momentul de faţă este efectuat controlul administrativ.

De asemenea, în document se precizează mărimea suprafeţei admisă la plată, faptul că beneficiarul nu face obiectul excluderii de la plată, precum şi că acesta din urmă îndeplineşte celelalte condiţii generale pentru disponibilizarea sumelor cuvenite, conform legislaţiei în vigoare.

Valoarea creditului acordat de unităţile bancare cu care APIA a încheiat convenţii în acest sens este de până la 90% din suma cuvenită aferentă schemei de plată unică pe suprafaţă sau plăţii redistributive.

comments

comments