full screen background image

Venituri proprii peste aşteptări în bugetul judeţului Suceava

cjsv 2812     Veniturile bugetului judeţului Suceava s-au realizat în proporţie de 76,65% faţă de prevederea bugetară anuală.

Astfel, veniturile totale sunt de 284,22 milioane de lei, dintre care 80,72 de milioane de lei reprezintă veniturile proprii, iar 171,27 milioane de lei sunt sume defalcate din TVA.

Încă 6,75 de milioane de lei provin din contribuţiile unităţilor administrativ-teritoriale în cadrul Proiectului „Sistemul de management integrat al deşeurilor”, 116,68 de milioane de lei sunt subvenţii din bugetul de stat, iar 36,61 de milioane de lei au ca sursă fondurile externe nerambursabile pentru finanţarea proiectelor în derulare.

Veniturile proprii au fost încasate în proporţie de 127,93% faţă de nivelul anual prognozat.

În principal, creşterea se datorează utilizării pentru finanţarea secţiunii de dezvoltare a excedentului de 11,71 de milioane de lei din anul precedent, dar şi mulţumită celor 3,28 de milioane de lei, peste nivelul estimat a se încasa din cote defalcate din impozitul pe venit.

Încasări sub nivelul prevederii bugetare se înregistrează în principal la transferuri, fonduri externe nerambursabile şi subvenţii din bugetul de stat, destinate derulării proiectelor cu finanţate europeană postaderare.

În ceea ce priveşte partea de cheltuieli a bugetului judeţean, printre altele, procentajul scăzut de realizarea la Capitolul „Sănătate” este consecinţa începerii cu întârziere a lucrărilor de execuţie şi modernizare a Unităţii de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

comments

comments