full screen background image

Sucevean de 64 de ani, arestat după ce a comis mai multe furturi din maşini

arestat     În ultimele zile, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la mai multe furturi sau tentative de furt din autovehicule.

Deşi prin acţiunile preventive şi de informare desfăşurate de poliţişti şi cu sprijinul mass-media, s-a recomandat în permanenţă posesorilor de autovehicule să îşi închidă maşinile cu sistemele de siguranţă, chiar şi atunci când părăsesc vehiculul pentru doar câteva momente, s-a constatat că aproape toate sesizările primite făceau referire la furturi sau tentative de furt din maşini lăsate neîncuiate, cu geamurile deschise sau în care erau lăsate bunuri de valoare la vedere.

Având în vedere aceste particularităţi, precum şi zona de acţiune şi intervalul orar predilect pentru comiterea infracţiunilor, poliţiştii judiciarişti din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava au întocmit un profil al suspectului, fiind organizate acţiuni de monitorizare şi urmărire prin poliţişti echipaţi în ţinută civilă şi elemente de tehnică specifică.

În urma acţiunilor desfăşurate fără întrerupere timp de patru zile, la data de 4 septembrie, poliţiştii au localizat o persoană suspectă, care încerca sistemele de închidere ale unor vehicule parcate în zona centrală a municipiului Suceava.

Persoana a fost monitorizată permanent, chiar dacă aceasta şi-a schimbat pentru circa patru ore, în mod repetat, itinerariile de deplasare.

În jurul orei 12.30, agenţi şi ofiţeri din cadrul Poliţiei municipiului Suceava – Biroul Investigaţii Criminale, au reuşit prinderea în flagrant a persoanei respective, un bărbat, de 64 de ani, din localitate, imediat după ce acesta a pătruns în interiorul unui autoturism parcat, de unde a sustras suma de 101 lei.

Autoturismul în cauză se afla parcat pe strada Republicii din municipiu, iar bărbatul a pătruns în interior, prin forţarea geamului portierei stânga faţă, lăsat întredeschis.

Suma de bani a fost integral recuperată şi predată persoanei vătămate, posesorului vehiculului, un bărbat, din Câmpulung Moldovenesc.

S-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat,  ce va fi soluţionat procedural de poliţiştii Biroul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Suceava.

În urma administrării materialului probator, având în vedere şi datele privind săvârşirea de către bărbat şi a altor infracţiuni de acest gen (numai în ultimele două zile au fost probate în sarcina acestuia două infracţiuni de furt şi o tentativă de furt din auto), s-a opinat pentru reţinerea suspectului pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat la instanţa de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Bărbatul a fost introdus în arestul IPJ Suceava, pe baza ordonanţei de reţinere.

comments

comments