full screen background image

3 persoane reţinute pentru sîrşirea unor infracţiuni cu violenţă, după mai multe percheziţii în Gura Humorului

1     Poliţiştii au atras în nenumărate rânduri atenţia că nu tolerează comportamente de tip antisocial cu componentă violentă ne natură a induce sentimentul de insecuritate civică şi vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii, astfel încât cetăţenii să perceapă comunitatea suceveană ca fiind una sigură şi civilizată.

Pe data de 31 septembrie, la ora 22.45, Postul de Poliţie Arbore a fost sesizat,  de către o asistentă medicală, din satul Clit, comuna Arbore, cu privire la faptul că la locuința sa a venit vecinul său, un bărbat, de 29 de ani, localnic, împreună cu concubina sa, de 18 ani, prezentând mai multe leziuni, inclusiv plăgi ce păreau a fi produse prin înjunghiere.

Deşi cei doi nu au sesizat organele de poliţie cu privire la agresiune, poliţiştii au demarat de îndată cercetările, fiind constituite echipe de poliţişti judiciarişti pentru investigarea condiţiilor şi modului de producere a agresiunii.

Din investigaţiile efectuate, poliţiştii au stabilit că între fratele victimei de 29 de ani şi un bărbat, de 42 de ani, din oraşul Gura Humorului există o stare conflictuală mai veche, la data de 7 iulie între cei doi având loc un conflict verbal.

În timp, conflictul s-a acutizat, între fratele bărbatului de 29 de ani din Clit şi bărbatul de 42 de ani din oraşul Gura Humorului, dezvoltându-se o rivalitate cu tendinţe infracţionale.

În acest context, bărbatul de 42 de ani din oraşul Gura Humorului, în scopul intimidării a decis să coopteze alţi doi tineri, membri şi apropiaţi ai familiei, în vederea constituirii unui grup care să se impună prin forţă şi acte de violenţă în relaţia conflictuală.

În acest sens, în seara zile de 31 august, bărbatul de 42 de ani din oraşul Gura Humorului, împreună cu fratele său de 27 de ani şi un alt tânăr de 32 de ani din Gura Humorului, s-au deplasat la locuinţa fratelui rivalului, un bărbat de 29 de ani din satul Clit, comuna Arbore.

Cei trei au pătruns fără drept în locuinţă, prin forţarea uşii de acces și au început să-i lovească cu obiecte contondente ascuţite (cuţit şi topor) pe tânărul de 29 de ani şi pe concubina acestuia de 18 ani, după care au plecat cu un taxi.

Ambele victime au necesitat intervenţie medicală, leziunile necesitând pentru vindecare 12 – 14 zile în cazul tânărului de 29 de ani şi 7 – 9 zile în cazul femeii de 18 ani.
A
nalizând circumstanţele săvârşirii faptei, dinamica aplicării loviturilor şi consecinţele potenţiale prin modul de acţiune, poliţiştii au dispus de îndată măsuri pentru documentarea temeinică a cauzei şi tragerea la răspundere penală a autorilor.

După strângerea materialului probator în urma activităţilor investigative şi de cercetare penală, la data de 4 septembrie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava, poliţişti din cadrul  Poliţiei oraşului Gura Humorului şi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava au desfăşurat patru percheziţii domiciliare la imobile de pe raza oraşului Gura Humorului, fiind identificaţi şi reţinuţi agresorii, trei bărbaţi de 42, 27 şi , respectiv 32 de ani.  De asemenea, au fost ridicate mai multe obiecte cu valoare probatorie în cauză.

Cei trei agresori au fost audiaţi la sediul IPJ Suceava, prezentându-li-se materialul probator, ulterior fiind reţinuţi şi introduşi în arestul IPJ Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,loviri sau alte violenţe” şi ,,violare de domiciliu”.

Pe 5 septembrie, cei trei au fost prezentaţi Judecătoriei Rădăuţi, cu propunere de arestare preventivă, în baza probatoriului administrat, instanţa emiţând mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, pe numele tuturor agresorilor.

Bărbaţii au fost reîncarceraţi în arestul IPJ Suceava.

comments

comments