full screen background image

Victor Ponta va efectua, vineri, o vizită de lucru la Chișinău

ponta     Joi, 27 august, cu prilejul aniversării Zilei Independenței Republicii Moldova, Primul Ministru Victor Ponta va efectua o vizită de lucru la Chișinău, urmare a invitației primite din partea Primului Ministru al Republicii Moldova.

Cu această ocazie, Victor Ponta va avea întrevederi cu omologul său, Valeriu Streleț, cu președintele Parlamentului, Andrian Candu, precum și cu Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Convorbirile cu oficialii moldoveni vor avea ca teme prioritățile agendei de cooperare bilaterală în domeniul economic și sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova.

Una dintre temele principale ce va fi abordată de către cei doi Prim-Miniștri va fi analizarea evoluțiilor și a etapelor viitoare în realizarea proiectelor de interconectare energetică convenite prin Memorandumul interguvernamental semnat în luna mai, la Chișinău.

De asemenea, vor fi discutate priorități din domeniul economic, social și educație care se înscriu în prevederile Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară acordat de România.

Cei doi Prim Miniștri vor stabili domeniile principale ce vor fi abordate în cadrul Comisiei interguvernamentale pentru integrarea europeană, programată pentru toamna acestui an.

În cadrul convorbirilor de la Chișinău, vor fi abordate și aspecte recente ale evoluțiilor în parcursul european al Republicii Moldova, precum și unele teme regionale de actualitate.

comments

comments