full screen background image

Coordonatoarea Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava, Elena Motoveleț, despre prevenirea consumului de droguri în județ

Consumul de droguri a ajuns să reprezinte și în țara noastră, un fenomen de amploare, aflat într-o expansiune îngrijorătoare. În prezent, prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sunt considerate prioritate națională, dar și o necesitate a comunității.

Consumul de droguri reprezintă o problemă serioasă și de mare complexitate pentru noi toți și un semnal de alarmă pentru societate. Drogul are de multe ori forma unei astfel de experiențe, care reunește: curiozitatea, dorința de a încerca ceva nou, de a experimenta totul și chiar dorința de a fi modern pur și simplu.

”Presiune de grup, presiune anturajului este un factor de risc în ceea ce privește declanșarea consumului de droguri, recomandăm copiilor să fie foarte atenți în alegerea anturajului potrivit și le transmitem mereu că este nevoie de RESPECT, o persoană care nu te respectă nu îți va respecta alegerile, nu îți va acorda credit în ceea ce faci” a spus coordonatoarea Elena Motoveleț.

”Întotdeauna când facem o alegere să o facem în cunoștință de cauză, pentru că întreaga noastră viată se construiește pe consecințele care derivă din alegerile pe care le facem.”

”Avem sediul la Camera de Conturi Suceava la etajul 2, lângă Liceul de Artă.”

Ascultă aici interviul integral cu Coordonatoarea Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava, Elena Motoveleț:

comments

comments