full screen background image

Modificarea normelor metodologice privind concediul și indemnizația pentru creșterea copiilor

bebe     Guvernul urmează să aprobe miercuri, printr-o hotărâre, modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor OUG 111/ 2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, informează Biroul de presă al Executivului.

Totodată, pe agenda Executivului s-ar mai putea afla un proiect pentru modificarea și completarea Legii nr.178/1997 pentru autorizarea și plata interpreților și traducătorilor folosiți de CSM, de Ministerul Justiției, PÎCCJ, DNA, de organele de urmărire penală, de instanțele judecătorești, de birourile notarilor publice, de avocați și de executori judecătorești.

În cadrul reuniunii Guvernului se va mai discuta o hotărâre privind achiziția a două studii de prefezabilitate destinate construirii a două penitenciare.

Executivul urmează să adopte totodată două hotărâri care vizează suplimentarea bugetului MAI și al Ministerului Agriculturii pe anul 2015 pentru plata unor titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale.

Guvernul ar mai putea aproba programul național de prevenire și asistență medicală, psihologică și socială a consumatorilor de droguri 2015-2018.

Pe agenda ședinței săptămânale a Executivului ar mai putea fi incluse o hotărâre privind aprobarea Strategiei Naționale și Planul Național pentru Gestionarea Siturilor Contaminate din România, precum negocierea și semnarea Programului de colaborare între Guvernul României și Guvernul Republicii Bulgaria în domeniile învățământului, științei, culturii, mass-media, tineretului și sportului.

comments

comments