full screen background image

Bugetarii din România ameninţă cu proteste, după majorarea salariilor medicilor

protest sind     După ce Guvernul a anunţat că salariile medicilor vor fi majorate, acum profesorii şi poliţiştii cer venituri mai mari. Sindicaliştii din Educaţie cer tratament egal. În caz contrar, aceştia ameninţă cu proteste.

Imediat după ce Guvernul a anunţat majorarea salariilor medicilor, profesorii au cerut şi ei venituri mai mari de la 1 octombrie. Sindicaliştii din Educaţie cer să beneficieze de tratament egal cu al celor din Sănătate.

Un comunicat al Federaţiei Spiru Haret avertizează Executivul că “majorările salariale acordate în ultima perioadă unor categorii de personal în detrimentul altora au dus deja la o exacerbare a stării de nemulţumire în rândul angajaţilor din învaţământ“.

În cazul în care nu vor primi şi ei salarii mărite, dascălii ar putea face grevă la începutul anului şcolar, se mai arată în comunicat.

Zilele trecute am încheiat o rundă de negocieri cu sindicatele cu privire la modificările pe care Ministerul Educaţiei le susţine vizavi de noul proiect al legii salarizări. Aceste modificări au fost agreate împreună cu sindicatele. Am agreat împreună cu sindicatele un proiect care cuprinde 34 de puncte, în care dorim modificarea proiectului legii salarizării în favoarea cadrelor didactice”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă efectul va fi dublarea salariilor acestora până la 1 ianuarie 2017, acesta a răspuns vehement: “În niciun caz”.

Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Spiru Haret a declarat la Digi24 că atât timp cât Guvernul a triplat salariile demnitarilor ar putea să majoreze şi salariile în învăţământ.

comments

comments