full screen background image

Primăria lucrează la dosarul pentru proiectul “Suceava – Capitală Europeană a Culturii 2021”

Lungu 1908     Joi, la ora 9, primarul Ion Lungu va avea o primă discuţie cu membrii comisiei care lucrează la strategia culturală a municipiului Suceava.

Edilul şef a declarat, miercuri dimineaţă, că această strategie este piesa cea mai importantă din dosarul de candidatură a municipiului Suceava pentru Capitală Culturală Europeană 2021.

Mai mult, Lungu va propune consilierilor locali angajarea unor experţi, în vederea creionării acestei strategii.

Lungu: “Din punctul meu de vedere, este posbil să cerem şi acordul unor profesionişti, contra-cost. Voi intra în Consiliul Local, pentru că această muncă patriotică, strategia culturală, o face cineva care nu are nicio responsabilitate, până la urmă. Vom încerca să salvăm ce se mai poate, până pe 10 octombrie, să întocmim acest document, de fapt cel mai important document, pentru că restul sunt documente pe care le facem noi la primărie. Strategia este piesa cea  mai importantă şi nu putem merge acolo să ne facem de râs cu trei foi. Din punctul meu de vedere, ar trebui făcută o finanţare pe această strategie culturală, pentru ca cei care o fac să aibă o responsabilitate şi să aibă un termen de finalizare. Cu această clacă colectivă de acord global, nu ştiu dacă o scoatem noi la capăt.”

Lungu crede că din depunerea candidaturii pentru Capitală Culturală Europeană, Suceava ar avea de câştigat doar la capitolul imagine.

comments

comments