full screen background image

Medicii suceveni vor ca salariile din spitale să fie asigurate din bugetul de stat

cristian irimie     Specialiștii Spitalului Județean Suceava consideră că salariile personalului medical ar trebui asigurate nu de Casa de Asigurări de Sănătate, ci de la bugetul statului.

Șeful secției obstetrică–ginecologie a unităţii medicale, Cristian Irimie, a declarat că lefurile se impun a fi majorate și că banii ar trebui să provină de la Ministerul Sănătății.

În prezent, salariile din spitale sunt asigurate, în cea mai mare parte, de la bugetul asigurărilor de sănătate.

Medicul Irimie, care este și consilier județean PNL, a atras atenția că, dacă situația va continua, la nivel național “se vor închide cel puțin 300 de spitale într-un singur an”.

Irimie: ““Dacă banii se dau tot de la Casa de Asigurări de Sănătate, prin servicile pe care le prestează spitalele, e un mijloc foarte clar de a băga în faliment cel puțin jumătate din spitale. Spitalele nu fac față acestor cheltuieli. Soluția corectă ar fi ca banii să fie dați de la bugetul de stat, nu de la bugetul asigurărilor sociale de sănătate, așa cum se dau la pompieri, polițiști, funcționari în ministere. În condițiile astea, spitalele ar folosi banii pe care-i câștigă prin serviciile acordate în folosul direct al bolnavilor, prin medicamente, materiale sanitare și investiții. Noi am fost acuzați că am închis 69 de spitale. Acum nu va fi nimeni acuzat că se vor închide singure cel puțin 300 de spitale, în primul an”.

comments

comments