full screen background image

Licitaţie pentru manuale şcolare pentru clasa a IV-a

manuale şcolare     Licitaţia pentru manuale şcolare noi în format print şi digital, pentru clasa a IV-a, a fost lansată miercuri de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, prin Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, informează Mediafax. Cărţile ar trebui să ajungă pe băncile elevilor în anul şcolar 2016-2017.

Potrivit documentației publicate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, firmele câştigătoare vor tipări manualele atât în format print, cât şi digital, varianta tipărită fiind realizată în două volume imprimate, corespunzătoare, în principiu, fiecărui semestru în parte.

Manualul şcolar digital este o formă electronică a manualului şcolar, distribuită pe un dispozitiv de stocare extern, CD/DVD, odată cu varianta tipărită (câte un CD/DVD pentru fiecare volum în parte).

Față de varianta tipărită, manualele digitale cuprind exerciţii interactive, jocuri educaţionale, animaţii, filme, simulări, toate acestea având obiectivul de a aduce un plus de valoare cognitivă.

Varianta digitală a manualelor este accesibilă şi online pe platforma www.manuale.edu.ro.

La finalul clasei a IV-a, elevii vor preda manualele la şcoală pentru a fi redistribuite copiilor care vor termina clasa a III-a şi se vor reînnoi în stocuri cuprinse între 10-20% din numărul total al
elevilor înscrişi.

Obiectul contractului îl constituie şi achiziţia, livrarea şi transportul manualelor şcolare de la producător la depozitele de carte şcolară ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti.

Conform documentaţiei publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), pentru fiecare manual de la clasa a IV-a vor putea fi desemnate câştigătoare maximum trei firme, durata acordului fiind de patru ani, iar valoarea estimată fără TVA este de 22.902.482 lei.

comments

comments