full screen background image

Anchetă deschisă la două aeroporturi din România

aeroport cluj  Comisia Europeană (CE) a inițiat două anchete la Aeroportul Internațional Cluj-Napoca și Aeroportul Transilvania Târgu Mureș, aflate în proprietatea statului.

Anchetele la cele două aeroporturi din Transilvania vizează taxele de marketing plătite companiei Wizz Air de către Aeroportul Internațional Cluj-Napoca și tarifele aeroportuare reduse oferite de Aeroportul Transilvania Târgu Mureș transportatorilor aerieni care operează zboruri de pe aeroportul respectiv.

CE verifică și dacă aeroporturile au primit ajutoare din partea autorităților locale conform normelor.

“În sectorul aerian, se înregistrează o concurență puternică la nivel paneuropean. Prin urmare, Comisia trebuie să se asigure că tarifele aeroportuare și alte condiții oferite de aeroporturile publice regionale pentru a atrage transportatori aerieni nu denaturează condițiile de concurență echitabile de pe piață. Investigațiile noastre vor arăta dacă măsurile luate de România în favoarea celor două aeroporturi și a unor transportatori aerieni sunt conforme cu normele UE privind ajutoarele de stat”, a declarat Margrethe Vestager,comisar UE responsabil cu politica în domeniul concurenței.

 

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza