full screen background image

47.000 de prezentări la Unitate de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, doar în prima jumătate a anului 2015

Directorul medical al Spitalului, dr. Tiberius Brădăţan a declarat, în cadrul emisiunii Faţă în Faţă, difuzată la Radio Viva FM, că numărul de prezentări a crescut de la an la an. Astfel, dacă în 2013 s-au prezentat 79.000 de persoane, anul trecut au trecut pragul Urgenţelor peste 85.000 de oameni. Având în vedere cifrele pe prima jumătate a anului 2015, se estimează că, undeva la finalul anului numărul prezentărilor va ajunge la 95.000.

Tocmai de accea se vrea demararea cât mai rapidă a procesului de modernizare, extindere şi dotare a Unităţii de Primiri Urgenţe.
Brădăţan a mai spus că Spitalul Judeţean Suceava este unul dintre puţinele spitale din ţară care nu are arierate. Mai mult, banii de la Casa de Asigurări de Sănătate s-au gestionat corespunzător, astfel încât, an de an s-au pus bani şi în fondul de dezvoltare.

Directorul medical al Spitalului Judeţean a mai adăugat că fondul de salarii este unul decent, de până 60%, în condiţiile în care alte spitale folosesc chiar şi 80% din buget pe salarii. Modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe din Suceava va ajunge undeva la 4 milioane şi jumătate de euro. Până în acest moment este asigurat un 1 milion de euro de la Ministerul Sănătăţii, 500.000 de euro vor veni de la Primăria Suceava, iar restul va fi contribuţia proprie a unităţii medicale. Consiliul Judeţean Suceava va asigura co-finanţarea pentru dotarea cu aparatură a noii UPU.
Una dintre dorinţele medicului Brădăţan este ca Spitalul din Suceava să concureze pe anumite domenii chiar şi cu clinicile universitare.

În altă ordine de idei, Tiberius Brădăţan a declarat că, numărul persoanelor muşcate de câinii comunitari în prima parte a anului 2015 este în scădere. Totuşi directorul medical, consideră că numărul maidanezilor din Suceava ar fi crescut în ultima lună, prin aducerea altor câini în locul celor strânşi de municipalitate.

Directorul medical al Spitalului a mai vorbit în cadrul emisiunii şi despre decesele provocate de caniculă. El a adăugat că totuşi, numărul prezentărilor la UPU din cauza caniculei nu a depăşit numărul prezentărilor din anii anteriori.

Totodată Tiberius Brădăţan a făcut un apel la cei care ajung în unitatea spitalicească să aibă grijă de dotările spitalului şi să nu distrugă paturile, uşile, să nu murdărească periţii, etc.

tiberius

comments

comments