full screen background image

Un profesor al USV va merge în Polonia, la evenimentul intitulat „Inovație-Francofonie”

usv     La invitația Agenției Universitare a Francofoniei (AUF), reprezentată de domnul Fabien Flori, conf. univ. dr. Aurelian Rotaru, cadru didactic al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, va participa, în luna decembrie a.c., în Varșovia – Polonia, la evenimentul intitulat „Inovație-Francofonie”, organizat de Grupul Ambasadorilor și a Directorilor instituțiilor francofone din Polonia.

Scopul acestei deplasări este de a evidenția activitatea Universității „Ștefan cel Mare” Suceava în domeniul inovării și de a stabili noi contacte în rețeaua AUF în vederea realizării unor noi parteneriate între USV și alte universități sau instituții francofone.

Cadru didactic în cadrul Departamentului de Calculatoare, Automatica si Electronica al Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, conf. univ. dr.  Aurelian Rotaru este membru în cadrul unui proiect de cooperare științifică inter-universitară derulat de AUF. Proiectul “Molecule de comutare pentru nanoelectronică și spintronică” (SWITCH-ELEC) derulat de o echipă de cercetare a USV, condusă de conf. univ. dr. Aurelian Rotaru, în colaborare cu un grup de cercetători, condus de Azzedine Bousseksou (Toulouse), este unul dintre cele 8 proiecte selectate în cadrul ediției 2012 a l’Appel Blanc International ANR-ANCS/UEFISCDI.

AUF va suporta costurile deplasării în Polonia. Trebuie de menționat că această oportunitate în sfera deschiderii internaționale a USV a apărut ca urmare a vizitei directorului Biroului pentru Europa Centrală și Orientală a AUF, domnul Fabien Flori, la Suceava, în luna mai a acestui an, atât vizita de lucru cât și comunicarea strânsă ulterioară fiind coordonată, din partea USV, de prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, Președinte al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei.

comments

comments