full screen background image

Doi elevi suceveni eliminaţi, la prima probă a bacalaureatului

bacalaureat     Un elev sucevan a fost eliminat, luni, în timp ce susţinea proba la limba şi litaratura română.

Elevul este de la  Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava, a susţinut proba la Centrul de Examen de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, sancţiunea fiind aplicată pentru că a păstrat asupra lui telefonul mobil (care a sunat în timpul probei).

Conform Inspectoratului Şcolar, candidaţii  au fost atenţionaţi în repetate rânduri asupra faptului că pătrunderea în sală cu telefonul mobil atrage eliminarea din examen, indiferent dacă acesta este folosit sau nu.

Al doilea caz de eliminare a fost cel al unui elev de la Liceul Tehnologic “Ion Nistor” Vicovu de Sus, pentru copiat, fiind surprins cu fiţuici.

În judeţul Suceava, la prima probă scrisă a examenului de bacalaureat au fost înscrişi 6.103 candidaţi, din care au absentat 210.

Marţi, 30 iunie, se va desfăşura proba la limba şi literatura maternă.

Testarea va continua în 1 iulie, cu proba obligatorie a profilului, respectiv matematică, pentru absolvenţii profilului real, şi istorie, pentru cei de la uman, iar în 3 iulie, va fi proba la alegere a profilului şi specializării.

Noutatea acestui examen constă în sistemul de corectare al tezelor. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că, pentru a nu exista suspiciuni de fraudă, lucrările vor fi corectate de profesori din alte judeţe.

Rezultatele vor fi afişate în 7 iulie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, urmând ca în perioada 8-9 iulie să fie soluţionate. Rezultatele finale vor fi afişate în 10 iulie.

comments

comments